Реставрация на историческа сграда, собственост на сър Аниш Капур – Лондон

 

Имах уникалната възможност да работя за най-известния скулптор в Англия и да участвам в реставрирането на историческа сграда на 300 години.

                Бях поканен за тази реставрация  през 2016г. Идеята беше до 6 месеца да се приключи, но работата продължи 19 месеца. Оказа се, че инвеститорите нямат идея колко много работа трябваше да се извърши. На тази къща само таваните не бяха от дърво.

                В екипа по реставрация бяхме двама, като аз отговарях за резбарската работа. Работата беше много деликатна, защота сградата е паметник на културата и трябваше максимално да се запази оригиналният вид. Използвахме същия вид материал /балтийски бор/ ,  понякога се налагаше да ползваме  и парчета дърво от сградата.

                Най-трудната част се оказа сглобяването на стълбището. В оригиналния си вид то е било доста малко , а трябваше да се разшири и да се изработят още елементи. Беше предизвикателство да се напаснат старите с новите части, тъй като то представляваше дървена конструкция, която се изкачва 5 етажа. Всяка площадка трябваше да дойде на определеното ниво на съответния етаж, дори милиметър имаше  значение.

                В галерията може да разгледате снимки от някои етапи на реставрацията.

Работно време

Понеделник – Петък
  09:00
– 19:00

Събота
9:00 - 17:00

Неделя
Почивен ден

Свържете се с мен!

Аз съм насреща!